8 augusti 2012

Pannacotta med lemoncurd och jordgubbar

En av mina absoluta favoritdesserter är pannacotta och eftersom att den går att variera i oändlighet passar den i stort sett när som helst. Att den är enkel att göra och står sig bra i kylen gör ju inte saken sämre. Denna variant på pannacotta hittade jag hos Victoria som har den otroligt fina mat och livsstilsbloggen Matplatsen.

Pannacotta med lemoncurd och färska jordgubbar
4 port

5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1/5 dl strösocker
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull tillsammans med stången. 
Tillsätt grädde och socker och koka upp.
Låt grädden sjuda en stund under lock. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kastrullen. Smält dem försiktigt under omrörning.
Fördela krämen i portionsformar. Kyl pannacottan minst 3 timmar.
Värm lemoncurden så den blir lite rinnande. Skär bären i mindre bitar och stör över pannacottan. Skeda över lemoncurd (ca 1 msk/port) och servera.


Inga kommentarer: