29 april 2012

Mobilbloggar: Nutellasemifreddo


Nutellasemifreddo
ca 8-10 portioner

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk strösocker
5 dl vispgrädde
1 burk nutella (400g)

Separera äggen
Vispa vitorna och 1 msk socker till ett fast skum
Vispa gulorna och 1 msk socker luftigt
Vispa grädden
Lägg en marängbotten i en form och krossa den andra
Vänd försiktigt ihop vitorna, gulorna, grädden och den krossade marängen
Ringla ner Nutellan (värm den i mikron en kort stund så att den bli lite rinnig) så att det bli ränder i smeten
Fyll upp smeten i formen över den hela marängbotten
Ställ i frysen i minst 4 timmar, helst över natten
Servera med färska bär

2 kommentarer:

Patricia sa...

ser farligt gott ut!;)

Jenny sa...

Va lustigt..den där tårtan fick jag precis reeptet av en på öppna förskolan..den såg snuskigt mycket godare ut med bild till..måste jag pröva någon.gång..

Hoppas allt är fint med er...ska ni upp till norröand nått i sommar eller?